Soulcalibur

För de som inte vet så mycket om spelet Soulcalibur så är det huvudsakligen ett 3D-fighting-spel. Vad som skiljer det från andra typer av stridsspel är det faktum att det använder ett kampsystem av sten-sax-påse-stil för att bestämma resultatet av attacker och skador på motståndaren.

Attack-alternativen är centrerade kring karaktärens förmåga att utföra rörelser från höga och låga, vertikala och horisontella positioner. När spelaren har utvecklats och fått tillräckligt med erfarenhet, är det lätt att föreställa sig att kampområdet kommer att påminna om en mycket entusiastisk dansstudio, men med mer grymtande.

Rörelserna av attacker och blockeringar är i sig själva ganska flytande och underhållande att titta på, oavsett om de straffar dig eller inte. Spelarens försvarsförmåga mäts med hjälp av en ‘Critical Gauge Meter’ under tiden som han kämpar. Spelaren bygger upp den genom att tillfoga skada på sin motståndare, men också genom de skador han tillfogas..

När han uppnått en tillräcklig poäng, kan spelaren använda den för att utföra en superladdad attack på fienden. Critical Gauge-systemet tillåter också spelare att använda en Guard Impact. Detta ger användaren en perfekt blockering, som också har effekten av att irritera motståndarna och öppna dem för attack. Valet av åtgärder med Critical Gauge innebär att spelaren måste tänka över sin strategi, vilket ger ett extra djup till spelet mer än att bara ständigt mosa med knapparna..

Bakgrundshistorien är möjligen det som drar ned betyget på spelet. De flesta spelare väljer och älskar sina spel baserat på utmärkta intriger, stor utveckling av sina personligheter och fantastiska miljöer de kan röra sig i. Tyvärr har inte Soulcaliburs Story Mode någonting av de här kvaliteterna: att få huvuddelen av berättelsen beskriven via tavlor med text är inte vad spelare vill ha igenom ett helt spel.

Oavsett det, det här spelet är idealiskt anpassat för de av oss som inte bryr sig så mycket om att det finns en intrig. Om du bara vill ha en stunds dansliknande fighting med snygga effekter så kommer du troligen att tycka om Soulcalibur.